Kort historia
I början av 1900-talet låg det bagerier i källarlokaler överallt i Varberg. Hilma och Lars Johansson hade ett litet källarbageri i hörnet på Ö.långgatan - Kyrkogatan mellan 1917-1941. De fick en dotter 1916 som de döpte Anna-Maria. Under första världskriget var det tufft och man fick kuponger till mjöl.
1939 köpte Anna-Marias pappa, Lars, den nuvarande fastigheten på Kyrkogatan 27. Bageriet, som kom att kallas "Hilma Johanssons bageri", blev färdigbyggt år 1941. Den ugn som då användes eldades med ved, i den kunde de få in antingen 18 plåt eller 100 sirap. På sommaren ,då de hade mycket att göra, kunde de få elda om ugnen tre gånger på en natt.
Hilma Johansson dog år 1958 och en herre vid namn Gösta Damm tog över bageriet 1960. De satte in en ny elektrisk ugn och drev bageriet i ca 10 år. År 1970 tog Göstas vän, Stig Stensson, över . Stig hade tidigare ägt ett bageri i Lilla Träslöv och därav namnet Lilla Träslövs Finbageri. Stig drev bageriet i 25 år innan nuvarande ägare Tony Tillerås tog över verksamheten.
Juni 2015 öppnade vi vårt café på Kyrkogatan.
Eftersom vi har en trogen kundkrets blev det en succé från start.
Bageriet hette Hilma Johansson innan det bytte namn till Lilla Träslövs Finbageri. Hilma Johanssons Bageri öppnade i samma lokaler vi bakar i idag 1939.
Lilla Träslövs Finbageri
Adress: Kyrkogatan 27, 432 41 Varberg
Telefon: 0340 - 10400